-
zamarzające klamki
Witam.Niestety tej zimy moje e 38 garażuje pod chmurką i pojawił się problem z zamkami w drzwiach, a dokładnie z klamką która nie "odbija" po otworzeniu drzwi , dopiero gdy autko się nagrzeje w środku można normalnie zamknąć drzwi.Czy zna ktoś jakiś sposób ,żeby temu zapobiec (oprócz ciepłego garażu oczywiście:-))?
Najczęściej przymarza któraś z przodu albo kierowcy albo pasażera i dzieje się wtedy gdy np. popada deszcz ze śniegiem lub śnieg i potem w nocy przytnie mróz (tak jak w ten weekend w okolicy Wa-wy).
Uszczelki nie przymarzają bo wypryskałem na nie cały sprej do uszczelek.
Będę wdzięczny za rady i sugestie,pozdrawiam.
-
http://www.carplan.pl/katalog.php?dz...kat=30&katG=13
Produkt Double TT Penetrator smarujący ja mam w sprayu 600ml do zamków i innych ruchomych części, musisz siknąć w zamek aby nie mieć problemów z otwieraniem z kluczyka, i śmiało możesz sikać w "prowadnice" klamki, kilkukrotnie poruszać aby wszędzie się dostał, zrób to w garażu w dobrych warunkach i uważaj aby nie przesadzić bo mocno sobie zatłuścisz karoserię. Środek pierwsza klasa, nawet martwe zamki, kłódki itd rozbuja aż miło. Moja klamka robiła takie sceny jeszcze przed nadejściem zimy, nasmarowałem ją i do dzisiaj mam spokój i 0 problemów. Bardzo polecam środek jest bardzo trwały nie trzeba non stop go używać aby nie mieć problemów, raz dobrze przesmarować i część.