[mechanika] klapa bagażnika - nie otwiera sie hydraulicznie
Przed chwilą coś się stało... klapa przestała otwierać się zdalnie... naciśnięcie przycisku powoduje otwarcie/odbicie klapy, ale nie podnosi się ona. To samo w drugą stronę... dociąga na końcu, ale nie opuszcza sama.
Co się mogło stać? Poważna sprawa?
I czy mogę teraz otwierać ją normalnie mechanicznie??
Re: klapa bagażnika - nie otwiera sie hydraulicznie
Cytat:
Zamieszczone przez Prezes
Cześć Łukaszu.Możesz ręcznie opuszczać i otwierać.Jeśli z hydraulliką jest wszystko OK to powinieneś czuć przy ruchu klapą opór-w tłoczkach przemieszcza sie olej.O ile tak jest to sprawdź czy do pompy dochodzi napięcie,ewentualnie sam daj "zewnętrzne" napięcie.
Cytat:
Przed chwilą coś się stało... klapa przestała otwierać się zdalnie... naciśnięcie przycisku powoduje otwarcie/odbicie klapy, ale nie podnosi się ona. To samo w drugą stronę... dociąga na końcu, ale nie opuszcza sama.
Co się mogło stać? Poważna sprawa?
U mnie tak zdarzyło sie juz dwa razy,ale jakoś po chwili wróciło do normy :/
Cytat:
Zamieszczone przez wojtas
Cytat:
Cześć Łukaszu.Możesz ręcznie opuszczać i otwierać.Jeśli z hydraulliką jest wszystko OK to powinieneś czuć przy ruchu klapą opór-w tłoczkach przemieszcza sie olej.O ile tak jest to sprawdź czy do pompy dochodzi napięcie,ewentualnie sam daj "zewnętrzne" napięcie.
To ze mnie dyletant.... ja myślałem, że tak ma być (podnoszę sam i opuszczam, klapa "odbija" i "dociąga się"). Gdzie trzeba szukać tej pompy?