-
DTC system!
Witam. Panowie mam pytanie co to jest za system DTC i jak go używać. Jak wiadomo zima się rozpoczęła i tak mnie nurtuje w moim autku w czym może mi pomóc włączenie tego systemu. Dodam tylko iż opis w instrukcji jest nie zwykle lakoniczny i nic mi nie mówi, więc proszę o rady.
Mod Edit:Popraw proszę u Siebie w profilu jakie masz auto będzie nam łatwiej pomóc w przyszłości.
-
cytat:
Poprawiono również zachowanie stabilizujące w trybie DTC, podfunkcji układu DSC. Aktywacja trybu DTC powoduje podwyższenie progu aktywacji hamowania. Działania stabilizujące aktywnego układu kierowniczego pozwalają kierowcy zachować kontrolę nad pojazdem pomimo jego wzmocnionej reakcji.
:D
-
1. Latem mozesz z DTC jezdzic bardziej sportowo w zakretach (jednak jestes pod kontrola elektroniki)
2. Zima mozesz rozhustac auto w zaspie
Jak juz wyzej pisze, prog, gdy elektronika kotroli trakcji reguluje sa dzwigniete przy wlaczonej funkcji DTC, ale nie wylaczone.
-
To w takim razie warto jeździć z włączonym DTC po śniegu zimą czy nie, chodzi mi o takie warunki jak teraz są na większości dróg w Polsce. Co do tych zasp to mam chyba złą tech jazdy bo jeszcze nigdy nie udało mi się wyjechać moim autem z zaspy przy pomocy tylko systemów i jego napędów zawsze potrzebni byli "wypychacze". A tak na marginesie to myślę, że zimówki 245 to lekka przesada.
-
AŻ pobiegłem do auta i powiem wam że u nie można aktywować DTC i inaktywować jednocześnie DSC. Więc teraz to dopiero nic nie rozumiem.
-
Aby wszystko wylaczyc, trzeba dluzej przytrzymac...wiec napisz czy poszlo, bo chyba zaraz sprawdzisz....:urban:
-
Nie chodzi mi o włączanie czy wyłączanie ale chodzi mi o to czy waszym zdaniem jest sens uruchamiania DTC na śliskiej nawierzchni czy nie bo mi się wydaje że auto na śliskim z DTC nieco lepiej się prowadzi.
-
Ja jeszcze na sniegu moja nie jezdzilem, wiec brak mi doswiadczenia, jak tylko bede cos probowac, napisze.
-
Jak byłem w Wiśle swoją ex e65 to po uruchomieniu DTC mogłem się rozbujać w kopnym śniegu i wyjechać...przód -tył i jakoś poszło.
-
Kolego Risorius
Ja użytkuje 7er od ponad 3 lat , po tym czasie mogę powiedzieć Ci jedno , 7 to nie auto na zime . Samochód wogóle sobie nie radzi , lekka zaspa i stoisz .
Mowa oczywiście o nowych oponach zimowych żeby nie było . Systemy w pozycji ON tylko i wyłącznie.
Reasumując auto ma potężną moc , którą można się nacieszyć latem , zimą czuje sie jak bym jechał 1,6 D bez turba:):d
Duży brak xdrive ( 4x4 )