Witam! Wcześniej poruszałem się e34 2.5td touring, kolejna miała być 7ka. Niestety po dłuższych poszukiwaniach nie znalazłem nic godnego uwagi :( Ale trafiłem ładnie utrzymaną e36 318is w sedanie więc wziąłem! Następna będzie tylko 7ka!!
Pozdrwiam!
Wersja do druku
Witam! Wcześniej poruszałem się e34 2.5td touring, kolejna miała być 7ka. Niestety po dłuższych poszukiwaniach nie znalazłem nic godnego uwagi :( Ale trafiłem ładnie utrzymaną e36 318is w sedanie więc wziąłem! Następna będzie tylko 7ka!!
Pozdrwiam!
witam ;)
no kurde,jestem w szoku ze latwiej znalesc zadbana serie 3 niz 7em.. przeciez powinno byc inaczej...no a moze chodzilo o to ze dobre 3ki kosztuja tyle co 7er ale w stanie szrotowym.. :)
prawda jest taka ze okazje ...kosztuja..
Też się zdziwiłem! Trafiłem na nią przypadkiem- koleś od razu powiedział wszystko przez telefon- że przebieg skręcony, że ma wszystkie dokumenty na oryginalny itp. Pojechałem- okazało się że wszędzie jest fabryczny lakier i ani grama szpachli (całą dokładnie obadałem czujnikiem), autko bardzo zadbane- nawet komplet faktur za części i naprawy ze szwajcarii dostałem. Okazją to nie była, ale było warto! Teraz tylko muszę znaleźć kogoś kto mi przebieg z powrotem przekręci na oryginalny :D A 7mek kilka obejrzałem, ale albo w automacie- a nawet w limuzynie lubię zmieniać biegi sam :) - albo w stanie szrot. Zobaczymy jak będzie się sprawowała 3ka, ale myślę że w przyszłym roku zacznę się rozglądać za e38 :D
Gratulacje - ja też bym wolał superzadbaną E36 niż E38 czy inne auto w "średnim stanie" :D Muszę swoją E36 sprzedać a szkoda mi jak cholera - przywiązałem się do tego autka, tobie też tego życzę bo jest bardzo sympatyczne :))
nie obrazcie sie ale z tego co widze to e-36 zastapilo poloneza.
:hah: :hah: :hah:Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
@ Hrabia
Może i masz racje ale te e36 co zastąpiły poloneza to są samochody z początku produkcji, najczęściej z silnikami 1.6- 1.8 i często z najtańszymi instalkami gazowymi i w stanie technicznym i wizualnym kwalifikującym je jedynie na złom. Natomiast nie wiem czy modele z większymi motorami i młodsze rocznikowo zastąpiły poloneza... Kłócił bym się z tym.
Poza tym mi np bardzo podobają sie e36 z lat 96' do końca produkcji, szczególnie modele 328i Coupe i M3 Coupe i nie obraż sie bo nic do Ciebie nie mam tylko wyrazam swoje zdanie a chodzi mi o to, ze wkurzają mnie ludzie którzy np mają e38 i myślą że są Bogami a wszystkie inne samochody oprócz e38 to jest wielkie gówno a z Twojej wypowiedzi tak wynika. Każdy jeżdzi i każdy kupuje to na co go stać.
Troche sie chyba zapędziłem... :roll:
Pozdrawiam
ja tam nie wiem moje malenstwo szukalem ponad pol roku i szukac 7 a kupic hmmm 3.... :x
czarny zle mnie zrozumiales. nie chodzilo mi o to ze e-36 jest gorsze tylko o to ze duzo burakow przesiadlo sie z malucha na poloneza a puzniej na bmw e -36 i e-34 zapomnialbym o oplu calibrze. (zastanawiam sie co bedzie nastepnym hitem na wsi? ;) ) ogolnie to kazde bmw jest ladne i ma swoj urok. i nie jest tak ze mam e-38 i czuje sie lepszy. (wiem tylko ze jezdze najbardziej udanym modelem bmw ktory dobrze wyglada i jeszcze lepiej zapier..la). wkur..a mnie tylko to ze jak ktos kupi bmw to juz mysli ze jest niewiadomo jakim kozakiem a najczesciej zdaza sie to u posiadaczy beemek do 8000zl. puzniej powstaja dowcipy takie jak ten. wiecie jak zrobic salatke z burakow? -wrzucic granat do beemki.
Hmm nie wiem Hrabia czy to o mnie było czy nie, przed E36 miałem Renault 19 jakby co :) . Nie wiem czy miałeś kiedyś E36 (w dobrym stanie zadbane), i czy masz bezpośrednie porównanie. Ja mam E38 i E36 i jeżdzę nimi na zmianę i fakt po przesiadce do E36 czuć zmianę komfortu (głośniej, bardziej trzęsie) ale za to jest to auto małe i lekkie w porównaniu do E38 i po mieście się nim lepiej jeździ. W każdym razie podtrzymuję moje zdanie, że E36 jest autem bardzo dobrym i jeżeli dobrze utrzymane, odwdzięcza się tanią eksploatacją i przyzwoitym komfortem..Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81