-
Uszczelka pod g³owica
Witam ch³opaki
Szykuje siê u mnie powa¿niejszy temat poniewa¿ najprawdopodobniej do wymiany mam uszczelkê pod g³owica:(
Objawy sa takie ze ubywa mi wody w ch³odnicy natomiast dymi mi z wydechu (na pewno lewego podczas gdy w prawym cisza) moge miec jeszcze cos z kruæcem lub nagrzewnica bo jak w³acze ogrzewanie to czuje p³yn.
Moje pytanie czy ktos przerabia³ temat WYMIANY USZCZELKI w m60b40... Idzie to zrobic zeby to jezdzi³o tak jak ma jezdzic? O czym musze pamietac je¿eli chodzi dok³adnie o m60b40?
-
sprawdz czy to faktycznie uszczelka, dobre zaklady maj± specjalne odczynniki do sprawdzenia obecnosci co2 w plynie, wtedy masz pewnosc
-
przerabia³em temat w³a¶nie w m60b40, u mnie pêkniêta by³a szpilka g³owicy po stronie pasa¿era, przez co wypali³o uszczelkê do kana³u wodnego i silnik siê zapowietrza³, koszt zrobienia obu g³owic (szlif zaworów gniazd, spr. szczelno¶ci, planowanie, itd) z robocizn± i czê¶ciami to ok 3000 z³ ja zap³aci³em 3300 bo jeszcze odma nowa itd. Je¶li po ¶ci±gniêciu g³owic g³adzie cylindrów bêd± ok, to op³aca siê robiæ bo wiesz co masz.
-
jak mo¿na usun±æ swoja wypowied¼ nie ma tutaj takiej opcji a pomyli³em sie :)