-
zmiana na szyby podwójne
no i zacząłem przekładać te nieszczesne szyby. mialem w aucie cienkie a zachciało mi sie grubych . w tylnych drzwiach juz zrobilem . dostałem od sprzedawcy plastiki wewnetrzne ,tą ramke cala co na nia sie zaczepia roletki. problem jest w tym ze nie moge domklnąć tej szyby .zaczyna zwalniać juz tak mniej wiecej od połowy a potem coraz wolniej i trzeba rękoma pomagać zeby sie zamknęła. pytanie moje jest takie. jakich elementów muszę jeszcze zarządać od sprzedawcy zeby wszystko działało na tiptop ??? które elementy sa inne od auta z szybami cienkimi
-
uszczelka szyby wewnętrzna , ta z welurkiem
-
-
ok pisze juz do goscia zeby dosłał
-
A ile Cię taka przyjemność kosztowała jeśli można wiedzieć?
-
wlasnie, bo tez bym sobie chetnie zmienil te szybki, jednak roznica jest strasznie duza ;)
-
Ja też przekładałem se szyby i jak coś to wymieniasz tylko uszczelki w których jadą szyby .
Ściągniesz stare uszczelki i jak się dobrze przyjżysz to pod nimi na ramkach jest taka pianka którą musisz też usunąć . Ona powodowała u mnie to że szyba nie chciała się domknąć
-
chłopaki dzieki za info usune te piankę . jezeli chodzi o koszta to za komplet zapłaciłem 900 zł w skład którego wchodziły szyby + roletki boczne + drewniane popiołki na tył . boss ma do opchniecia komplecik szybek zadzwoncie napiszcie do niego .
-
Jak u siebie zakładałem podwójne to jedną uszczelkę (w której jedzie szyba) miałem naderwaną, więc na początku jej nie wymieniłem i właśnie dlatego ciężko było domknąć szybę. Zmień uszczelki w których jeżdżą szyby i zobaczysz jak pięnie będą się podnosić :)
-
juz dzwoniłem do goscia i mi dosle te brakujace uszczelki . ponoc dzisiaj priorytetem wysle wiec chyba na wtorek beda napisze jak wstawie