-
Asystent Hamowania?
Posiadam w swoim e38 asystenta hamowania. Z rozkodowania vin wyszło że takiego układu nie ma w moim aucie. Czy przypadkiem nie jest tak żę (BA) jest podzespołem DSC i dlatego nie jest wymieniony w wyposarzeniu? W serwisie nie wiedzą jak to sprawdzić, powiedzieli mi tylko że rzeciwiście jest w wyposażeniu jakaś dodatkowa pompa w dsc, ale sami nie wiedzą do czego ona jest;) Jak u was wygłąda sprawa z (brake assist).
-
A co to takiego i co robi ;D no i po czym poznań tą opcję ;)
-
Każde E38 które posiada DSC posiada też tę funkcję. Jest to coś jak doładowanie hamulców przy awaryjnym ( mocnym hamowaniu ) szczególnie z dużej prędkości.
-
innymi slowy - zwieksza cisnienie w ukladzie hamulcowym(gdyby ten, kto go naciska nie mial wystarczajaco pary :D) przy naglym nacisnieciu hamulca.
-
miałem ostatnio awaryjne hamowanie to powiem że to działa :D już zdarzało mi się mocna hamować ale teraz było takie kopnięcie i naprawdę jest różnica miałem wrażenie że auto zapada się w asfalt :D
-
Tylko auta z DSCIII to posiadają. (poliftowe)
-
Bo to pompa DSC doładowuje hamulce w awaryjnej sytuacji.
-
to tego nie mam w takim razie :hah:
w takim razie znaczy że mam brzytwy hamulce :D
-
Sorry za Off-topa...
Ale ja w e32 też to chyba mam :D chyba że hamulce mi się zagotowały i pedał stwardniał ale zaraz było OK.
Albo po prostu byłem tak " zesrany " i tak mi nogi zmiękły że mi się wydawało :P