-
Błąd na kompie
Siema, mam błąd na komputerze w zegarach
Nie pamiętam jak brzmi ale sprawdziłem, że dotyczy jakiegoś tylnego światła (mam martwe piksele i nie wiem dokładnie, albo przeciwmgielne albo podświetlenie tablicy)
Dzisiaj założyłem żarówki do podświetlenia, wymieniłem żarówkę stopu środkowego, i teraz na 100% wszystkie światła działają, każda żaróweczka w samochodzie świeci, a błąd występuje nadal.
Dodam, że wcześniej były 3 błędy a po powyższych manewrach został ten jeden ;/
Da radę jakoś to usunąć bez kompa?
-
Woda w zbiorniku na spryskiwacze itp. rzeczy. Jak bedzie wilgotniej powinno sie wiecej pikseli pokazac, to odpisz lub wyslij zegary do naprawy :D
-
bez pełnego komunikatu będzie ciężko rozszyfrować Twój napis, sprawdź i napisz nawet nie pełny komunikat
-
jeśli cie interesuje naprawa wyświetlacza samodzielnie mogę pomoc jest to bardzo proste i tanie nr gg 242915
-
hmm jestem prawie pewien że to albo przeciwmgielne albo od tablicy, nawet składniam się ku tablicy bo jak nie miałem w ogóle żarówek to były 2 takie jak ten, a jak założyłem żarówki to został jeden....
I to nie wymyśliłem sobie z palca, tylko sprawdzałem komunikaty z instrukcją obsługi :P (dlatego myślę że to światła, bo podobny komunikat był w instrukcji i pisało coś o światłach tył, mam instrukcję PL )
Jest cośtam licht prufen chyba czy jakoś tak
Przednie światła też działają, ale przeciwmgielne jest potłuczone (ale świeci)....wątpię żeby to było to
ale jutro sprawdzę i napiszę co i jak (albo fotkę strzelę) :P
Co do naprawy to mam te dzikie poradniki z neta, ale nie mam ochoty się za to zabierać ;]
Zresztą nawet na klimatroniku mam problem z pixelami to 2x więcej roboty... ;(
Aha co do zegarów to zadam jeszcze szybciutkie pytanie, tam w tym kompie jest jakaś żarówka?? Bo ten panel gdzie są kilometry, temp. itp. to w ogóle go u mnie nie widać, tylko w nocy jak są zgaszone światła (jak zapalę to w ogóle znika).
Po prostu świeci ale baaaaaardzo słabo, podzczas jazdy nie ma szans na zobaczenie co tam jest, i przez to ie widzę ile kilometrów dziennie robię.
Ten od przeglądów okresowych w ogóle nie świeci :(
@edit
dobra popatrzyłem trochę na allegro...czyli ja tam już w ogóle pikseli nie mam, eh
-
chyba najlepiej będzie jak zakupisz drugi dobry licznik
-
bardzo duzo widac... hehe
http://img835.imageshack.us/img835/1624/imag0050ie.jpg
A zegary pasują od każdego benzyniaka?? Czy musi być koniecznie 2.8?
-
wybacz :hah: :hah: :hah: ale to jest jeden wielki bad pixel :)
a wracając do tematu , ja jakoś mam błędy tylnego przeciwmgielnego i rejestracji ale takiej nazyw nie mam ;/
-
sa 2 rodzaje zegarów po lifcie i przed roznia sie tym ze te przed maja takiego boxa z tyłu a te po juz nie a zegary pasuja jakie chcesz ja mam 3.5 bezyna a zegary wstawione od ropola i działaja wszystko zelezy jak sprogramujesz no i zalezne to jest chyba nie jestem pewien jaka skrzynia czy automat czy nie
-
Nebellicht prufen czyli światła przeciwmgielne ;)