Witam mam taki problem auto stoi u mechanika i coś z gazem porobił że dioda świeci cały czas na zielono nie pokazuje stanu gazu i nie gaśnie gdy wyłącze stacyjke. Pomocy co on zrobił macie jakieś wskazówki co porobił.
Wersja do druku
Witam mam taki problem auto stoi u mechanika i coś z gazem porobił że dioda świeci cały czas na zielono nie pokazuje stanu gazu i nie gaśnie gdy wyłącze stacyjke. Pomocy co on zrobił macie jakieś wskazówki co porobił.
Wydaje mi się, że się ununeła mapa gazu..Cytat:
Zamieszczone przez ups00
Pewnie został odłączony aku:)
Akumulator byl pare dni odłączony
Czyli dobrze podpowiedziałem.Cytat:
Zamieszczone przez ups00
Jedz do gazownika niech przywróci starą mape (jak ma wgrana na swoim Komputerze)
Jeżeli nie ma kopi, to niech Ci ustawi nową u mnie w mieście cena jakieś 100zł
Mapa się sama nie usunie nawet po odłączeniu akku na miesiąc - jedynie jej zapis graficzny się skasuje ale wszystkie ustawienia są jak poprzednio. Niestety musisz sprawdzić gdzie magik grzebał i szukać co odłączył lub lepiej podjechać do "gaziarzy" i oni szybko się z tym uporają.
Już problem rozwiazany wgranie mapy i aktualizacja.
Podobno stagi czasem tak maja jak zanika zasilanie.
Tego nie słyszałem ale dobrze i to wiedzieć ;) .Cytat:
Zamieszczone przez ups00
To jest powód - po odłączeniu akumulatora stag pokazuje, że się zresetował - nie ma to znaczenia i nie trzeba nic wgrywać od nowa. Po pewnym czasie dioda zgaśnie.Cytat:
Zamieszczone przez ups00
też mam staga 300.. i tak samo miałem.. dlatego wypowiedziałem się na temat z własnego doświadczenia:)Cytat:
Zamieszczone przez ups00
Tak jak kolega pisze wyżej, że skasuje sie wykres graficzny a ustawienia powinny zostać takie same w pamięci, niestety czasem mapa sama od siebie zniknie.
Kolego pamietaj, że przez ustawieniem mapy dobrze jest zrobić reset komputera i pojezdzic na benzynie pare km, skoro miales odpięty akumulator.. Pzdr