-
Auto wariuje
Witam
Kilkanaście dni temu zaczęły dziać się dziwnę rzeczy.
Bez żadnego powodu auto nie chciało zapalić. Po dłuższym kręceiu w końcu załapało.
Zdażyło się jeszcze kilka razy taka sytuacja, do tego podczas jazdy auto samoczynnie potrafi dodać gazu.
Podobna sutuacja zdaża się jak na skrzyżowaniu w oczekiwaniu na zielone zaczyna sam kręcić do 2000-2500 obrotów lub podczas hamowania zwiększa obroty.
Czy ktoś się już spotkał z takimi objawami?
-
czytałem kiedyś w auto świecie o e39 w automacie ,miał podobny problem samo dodawało gazu,przyczyną był dywanik,nie pozwalał na powrót pedału gazu,tylko na niego naciskał,po poprawieniu wróciło do normy .
-
To napewno nie tłumaczy dziwnego zachowania
-
te "zielone BMW" bardzo wiele mówi o aucie.. sprawdź istotnie czy pedał gazu się nie przycina, a druga sprawa to linka przy samej przepustnicy. Jeśli masz tempomat to również ta potrafi wyskoczyć z obsady przy przepustnicy (z takiego "oczka") i nieco się naciągnąć. Ja tak przynajmniej miałem.
-
No dobrze, a jak wyjśnić problem zapalania, rozrusznik kręci lecz zachowanie jakby na żadnej świecy nie było iskry. Nie ma objawów że któryś z cylindrów chce załapać
-
masz gaz? objawy ciezkiego odpalania mogą byc spowodowane padającym czujnikiem wału
-