pomocy w 728i sruba mocujaca tarcze hamulcowa ma wyrobione wejscie na imbus.jak ja odkrecic.ponizszy artykul rysunek numer 4.
http://www.samnaprawiam.com/poradnik...wych-bmw.html#
Wersja do druku
pomocy w 728i sruba mocujaca tarcze hamulcowa ma wyrobione wejscie na imbus.jak ja odkrecic.ponizszy artykul rysunek numer 4.
http://www.samnaprawiam.com/poradnik...wych-bmw.html#
Nabij na śrubę odpowiedniej wielkości klucz typu torx i pieprznij porządnie młotkiem to minimalnie zruszasz śrubę w gwincie, później będzie Ci na pewno dużo łatwiej. Ja tak robię kiedy imbus się ślizgnie w śrubie. Oczywiście możesz próbować ja rozwiercić i wykręcić zestawem do wykręcania śrub lub przyspawać do niej inną śrubę i wtedy próbować wykręcić. Jest mnogo sposobów. Próbuj i informuj jak poszło. Powodzenia.
Rozwiercić lub próbować coś do niej spawać i kręcić. Ewentualnie przecinak i młotek. Przed tym jak się omykała trzeba było nagrzać palnikiem lub dobrze łomotnąć młotkiem. Teraz wszystkie chwyty dozwolone a jak nie to rozwiercić łeb śruby i tarcze zdejmiesz. Z zamocowaniem drugiej to już albo wykrętakiem wykręcić pozostałość albo poprostu założyć tarczę bez przykręcania jej tą małą śrubką. Nie jest tam niezbędna.
Jeżeli uda Ci się ją zamontować z nową tarczą to wkręć ja bardzo delikatnie, bo i tak tarczę docisną śruby od koła a wykręcić się nie wykręci bo przykryje ją felga.Cytat:
Zamieszczone przez Danek25
Zakładaj NOWĄ śrubę !!!Cytat:
Zamieszczone przez tgracing
Ta śrubka (elemenr nr 2) kosztuje w ASO pewnie jakieś 5 zł, może 6 zł.
Spokojnie to da się odkręcić ,musisz szlifierką katową zrobić nacięcie na tej śrubie no i tarczy i potem wybijakiem ,pobijając na około tę śrubę ją wykręcić.
Jeżeli chodzi o nową ,to jak najbardziej ja mocno przykręć ,ale posmaruj smarem miedzianym, i zawsze ją odkręcisz :)
Powodzenia ,pozdrawiam :cool:
nie smarem miedziany a pastą ceramiczną, co wy do tego miedzianego :D fabryka nigdy tego niestosowala :D
Nie szkodzi,że nie stosowała ,ale śruby po posmarowaniu smarem miedzianym sie nie zapiekają,,pasta ceramiczna jak najbardziej tez może być :)
Najprościej podgrzać palnikiem. Jak dobrze dmuchniesz palnikiem to później nawet siły nie będziesz potrzebować.
Pamiętaj, że ta śruba później robi się "ciężka" :P
Dobrze, że ktoś nad nami czuwa ale mama nadzieje, że się domyśli, że musi być nowa, bo starej raczej i tak by nie wkręcił :DCytat:
Zamieszczone przez WojtekD
Mówiłem, że się da! :DCytat:
Zamieszczone przez ELVIS