-
BMW DYNAMIC XENON
Witam Kolegów :) Mam pytanie dotyczące świateł. A więc posiadam u siebie bixenony dynamic- czyli jak już się dowiedziałem skrętne. Problem jest właśnie w tym że światełka nie skręcają w ogóle, wykonują jedynie poziomowanie przy starcie. Czy ktoś wie może co jest tego przyczyną i czy jest to jakaś usterka czy może da się to gdzieś w komputerze lub w i-drivie ustawic?
Z góry dziękuje
-
Najlepiej zacząć od podłączenia kompa i sprawdzenia czy nie ma błędów czego wynikiem jest brak skrętu.
Jak coś to możesz w weekend podjechać, wezmę kompa z roboty i zrobimy diagnozę inpą.
-
i ja się podepnę,a mianowicie czy doświetlanie jest mocno zauważalne podczas jazdy w zakrętach ?,podstawa to przełączyć światła na auto ,ale ja nic nie widziałem a błędu nie ma i drugie pytanko jeszcze jakie żarówki 4300k czy 6000k jakie są wasze opinie co do barwy ?
-
no właśnie pod kompa był już podpinany i wszystko jest w najlepszym porządku.. spróbuję jeszcze na AUTO wrzucić i zobacze czy to coś da ;)
-
Doświetlanie zakrętów jest widoczne - jeśli wszystko działa poprawnie, problemem może byc uszkodzony moduł skrętu. Wymiana i programowanie nowego modułu powinno rozwiązać problem. (ale bez kompa sie nie obędzie )
a odnośnie żarówek to 4300 to barwa ori o kolorze prawie identycznym jak światło dzienne, barwa 6000k ma zabarwienie lekko niebieskawe i wygląda lepiej wizualnie ale za to gorzej świeci
-
jesli jest i dziala poprawnie, przy skrecie kierownicy np. przy parkowaniu widzisz jak skrecaja, tak jest u mnie
-
ok, dzięki za podpowiedzi ;)
-
czy jest jakaś minimalna prędkość aby działało doświetlanie zakrętów? parkowanie wykonuje się dość wolno więc może to nie działa przy takich manewrach
-
lukasz7,
Powinno działać nawet jak w miejscu kręcisz kierownicą.
-
mnie też sie wydaje że powinny skręcać nawet jak sie w miejscu stoi, aczkolwiek pamiętam jeszcze z czasów Audi Q7 że tam reflektory skręcały powyżej 15 km/h a w miejscu można było kręcić kołami a światła stały. Lukasz7 jeśli o Twoje pytanie to skręt jest wg mnie bardzo zauważalny, tu masz na to dowód http://www.youtube.com/watch?v=1qMiPtpurLI i dokładnie widać jak fajnie światełka zasuwają w lewo i w prawo :D