Dzisiaj znalazłem pod korkiem olelu kilka małych opiłków koloru srebrnego. Czy powinienen tym się martwić, czy to normalny obiaw silnika który przekroczył 220 tyś? Czy na węwnętrznej magnesowej stronie korka też znajdujecie takie cuda?
Wersja do druku
Dzisiaj znalazłem pod korkiem olelu kilka małych opiłków koloru srebrnego. Czy powinienen tym się martwić, czy to normalny obiaw silnika który przekroczył 220 tyś? Czy na węwnętrznej magnesowej stronie korka też znajdujecie takie cuda?
Cytat:
Zamieszczone przez pablo_k3
Raczej nie jest to dobry objaw, wręcz przeciwnie chyba coś złego się dzieje skoro masz opiłki w oleju. Wymienił bym szybciutko olej, takie moje zdanie.
Na oleju przejechane 5tyś. Opiłków w oleju nie ma tylko na magnesowym spodzie korka dosłownie kilka takich malutkich. Dodam że dlelikatnie słychać vanosiki, ale naprawde tyci tyci.
A po czym to stwierdziłeś? 8/Cytat:
Trochę się pogubiłem. Znaczy dostrzegłeś opiłki metalu na korku miski olejowej od spodu ??Cytat:
Czarno to widzę kolego. Niestety coś mi się zdaje że vanosiki szykują ci całkiem niezłego psikusika. Radzę naszykować ze 5k i wybrać się do dobrego fachowca czym prędzej o ile twój silnik ma te 22k przejechane.
Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD
Ja podejrzewam korek gdzie wlewasz olej do silnika, jeżeli opiłki są na korku to są i w oleju, w zasadzie to sama wymiana może 100% efektu nie przynieść, ciężko coś doradzić.
Koledzy tylko prosze nie śmiejcie się ze mnie. Już wiem skąd te opiłki. Przy dokręcaniu korek zdzierał farbę z obudowy silnika. Ale ze mnie Baran;)
no to spoko :)
Tak myślałem, że to farba od dekli zaworowych :DCytat: