Muszę kupić przepływkę i mam pytanie.Czy nowa (inna) musi być z takim samym nr części jak stara?Czy wystarczy,że będzie ten sam silnik i takie samo wejście do podpięcia kostki?Na przepływce mam inny nr jak na realoem.pl
Wersja do druku
Muszę kupić przepływkę i mam pytanie.Czy nowa (inna) musi być z takim samym nr części jak stara?Czy wystarczy,że będzie ten sam silnik i takie samo wejście do podpięcia kostki?Na przepływce mam inny nr jak na realoem.pl
Numerów jest kilka, musisz dobrze poszukać w katalogu. Przeważnie jest tak że dla 7er jest jeden numer podany a na przykład ta sama przepływka jest w 5er tylko numer ma inny ale to to samo. Dlatego musisz poszukać dobrze bo może akurat w twojej przepływce masz inny numer ale jest on mimo to właściwy.
ja robiłem probe z przepływka od 3.0 do 4,4 obudowa inne ale wkład taki sam - przekręciłem 2 śrubki i działa idealnie
W takim razie po prostu pokombinuje z innymi przepływkami,ale z takimi samymi obudowami.
Coś źle kombinujesz.Cytat:
Zamieszczone przez phdream
Przepływka to 2 elementy.
Obudowa- musi być taka jak u Ciebie!
Wkład (serce) może być z czegokolwiek byle by miała te same numery, ja do 3.0d włożyłem z jakiejś 3er w dieslu nawet nie wiem od jakiego silnika, ważne, że numer wkładu był ten sam.
O widzisz!O numerze wkładu nie pomyślałem.Wiem,że obudowa musi być taka sama. Sprawdzę nr elektroniki i będę kombinował.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
A to najważniejsze, to właśnie wkład ma cały system pomiarowy i elektroniczny wraz zapisanym algorytmem pracy.Cytat:
Zamieszczone przez phdream
Jak coś pada to właśnie to. Obudowa się nie psuje, po wyciągnięciu można ją dobrze wyczyścić i zamontować nowy wkład.
Dzięki coboss za info.
Dziwne bo to calkiem inne przeplywki i do tego calkiem inne sterowanie silnikiem- wiec raczej "idealnie" to nie dziala...Cytat:
Zamieszczone przez p3xeon
parametry pracy silnika się zgadzały intergratory też tylko mowa o 4,4 bez vanosa