Witam.
Mam wyciek oleju i dziwna sprawa ze jednoczesnie uszkodzeniu ulegl uszczelniacz wału korbowego od strony szkrzyni i z przodu. Czy to zbieg okolicznosci czy moze jakas przyczyna?
Wersja do druku
Witam.
Mam wyciek oleju i dziwna sprawa ze jednoczesnie uszkodzeniu ulegl uszczelniacz wału korbowego od strony szkrzyni i z przodu. Czy to zbieg okolicznosci czy moze jakas przyczyna?
bardzo możliwe że masz problem odm± (nie koniecznie to musi być membrana) może to być rurka pod kolektorem do odmy zatkana i wywaliło uszczelniacze bo to najłatwiejsza rzecz jaka może wypchać ci¶nienie w przypadku zatkanej odmy
Odma wymieniana rok temu rurka byla ok wiec nie wiem czy zapchana. 2 tygodnie temu wymieniane było sprzegło i było sychutko po zdjeciu skrzyni a teraz znowu trzeba zrzucac bo sie leje:(. A moze go przegrzałem czy nie ma takiej mozliwosci?
jak pisałem sprawdĽ rurkę która idzie pod kolektorem (aluminiowa) i do odmę .
wiem że typowym objawem padniętej odmy jest jak wali olej do kolektora ale tu jest odwrotna sytuacja , odma jest zatkana nie ma gdzie wywalić gazów to wywaliło je przez najsłabsze ogniwo czyli uszczelniacze
jak ta rurke sprawdzic?