Pilnuje w 730i servisu.....ale nie wiem od kiedy nie ma blachy , os³ony tarczy. Warsztat "zapomnia³" ? zgubiæ chyba nie mo¿na? Pytanie ; Czy co¶ niedobrego mo¿e siê wydarzyæ ?
Wersja do druku
Pilnuje w 730i servisu.....ale nie wiem od kiedy nie ma blachy , os³ony tarczy. Warsztat "zapomnia³" ? zgubiæ chyba nie mo¿na? Pytanie ; Czy co¶ niedobrego mo¿e siê wydarzyæ ?
Ta os³ona musi byæ , jak kupisz now± to bêdzie aluminiowa.
Staæ sie mo¿e to ,¿e bêdzie mniejszy strumieñ powietrza na zacisk i sie bêdzie bardziej brudzi³.
Spa¶æ nie mo¿e, rozwalili j± a ta jest ³±czona na zasadzie zaci¶niêcia dwóch blach. Jak odleci to trzeba jechaæ z piast± do spawania aluminium a wiêc trochê problematyczna sprawa, ju¿ wiesz dla czego jej nie ma, jak rozwalili to wyrzucili zupe³nie...
Cytat:
Zamieszczone przez coboss
> Jak juz to jest zgrzewana i nitowana ,zale¿y w jakim miejscu.
> Nie trzeba nigdzie z piast± jechaæ , tylko ¶ci±gn±c ³ozysko i blacha wychodzi.
> Nie wiem czy jest sens co¶ spawac jak nowa kosztuje 70 z³ i jest wieczna bo aluminiowa . Kolega ma 3.0 v8 wiêc stary typ tej os³ony z blachy stalowej , dlatego popeka³a przy mocowaniach i odpad³a ,albo jej ktos pomóg³ :cool:
By³a stalowa ale chyba j± "walneli" przy zmianie piasty? mo¿e tarczy? mo¿e amorów? ale powinni poinformowaæ! a tak jeszcze dodam ¿e od strony felgi brud idzie na tarcze i zacisk..a kszta³t (podgl±dam praw± strone) nie wskazuje na nawiew. Nawiew idzie takimi wlotami prostok±tnymi.