-
odszkodowanie
witam mam taki problem wpadłem w dziure na drodze odrazu kapec i skrzywiona felga zadzwoniłem na policje (nie przyjechali) nastepnego dnia zgłosiłem sie do gminy dostałem papier ze uszkodziłem sobie fure a gmina jest ubezpieczona w PTU pojechałem na stacje diagnostyczna mam uszkodzoną całą lewą strone 2 wachacze amor łacznik stabilizatora + felga i opona i tu pyt jak mam walczyć z ubezpieczycielem zakładam tylko orginalne części bmw (czy ubezpieczyciel wypłaci mi za orginalne części czy jakieś zamienniki )
-
Z tego co czytałem to za pierwszym razem zaproponuje cenę, że tylko na zamienniki starczy.
Zawsze masz prawo się odwołać i walczyć o więcej $
-
Dla E38 PTU stosuje przelicznik 40% względem części oryginalnych... Szkoda, że nie doczekałeś się policji, pozostaje zgłosić szkodę u ubezpieczyciela (PTU) i czekać chyba na ich rzeczoznawcę...
-
no dobra ale ja chce orginały założyć tak jak miałem to co mam się z nimi kłucić i jak to zrobić zeby oddali kase na orginały a właśnie amorki miałem po 84% a teraz jest 84% a lewa strona ma 71 czy jakoś tak i jest za duza różnica podobno przegladu by nie przeszedł a przegląd robiłem 13.05.2010 było wsio oki musza oddac za 1 amortyzator czy za 2 bo jak sie wymienia to parami bo jak załoze 1 nowy to znowu jakas tam rożnica bedzie jesli sie myle to prosze mnie poprawic
-
Idź do TVN Turbo jak ich obsmarują na antenie to zaraz sprawa będzie rozwiązana ;D Ja bym walczył o bezgotówkową naprawę w ASO.
-
Popelniles duzy blad Kolego nie czekajac na policje.Teraz bedzie Ci bardzo trudno cokolwiek wywalczyc.Ubezpieczyciel bedzie sie migal za wszelka cene, zjesz kupe nerwow, czasu i kasy i co najgorsze mozesz nic nie zalatwic. Podejdz do ubezpieczyciela i zobacz jaka bedzie ich reakcja.Jezeli chcesz miec dobrze zrobione auto idz na bezgotowkowa opcje
-
-
Moja mama wjechała w dziurę w nocy, był deszcz późno i nie chciało Jej się na nic czekać. Na drugi dzień dziura była załatana ale i tak zrobiliśmy zdjęcia opisaliśmy sytuacje i ubezpieczyciel wypłacił odszkodowanie także trzeba walczyć ;)
-
mam fotki i opis całego zdarzenia jak dzwoniłem na policje to powiedzieli mi ze to nie jest kolizja drogowa i ze nie przyjadą kazali mi zrobić foto mam na to świadka tej nocy na tej dziurze swoje felgi zostawiło 5 samochodzików a wiec ...wszyscy zgłosili się do wykonawcy
-
Polska policja,jak nie ma komu mandatu wlepic to maja w nosie. W kazdym razie jezeli dzwoniles na alarmowy to smialo podaj to w opisie, te rozmowy sa rejestrowane. I pilnuj sie zeby niewyjuchali Cie na kasie.Najlepiej serwis na bezgotowkowym.