Dzisiaj zauważyłem że jedna żarówka ¶wieci o wiele słabiej niż druga a co jaki¶ czas ga¶nie po czym znów się zapala, czasami trwa sekundę a czasami dłużej. I teraz na co stawiacie, czy to wina żarówki czy przetwornicy?
Wersja do druku
Dzisiaj zauważyłem że jedna żarówka ¶wieci o wiele słabiej niż druga a co jaki¶ czas ga¶nie po czym znów się zapala, czasami trwa sekundę a czasami dłużej. I teraz na co stawiacie, czy to wina żarówki czy przetwornicy?
Proboj zarowki, ale wez komplet a jak nie bedzie zmian to przetwornica.
Atak na marginesie temat byl juz szeroko omawiany. Panowie jest tez funkcja "SZUKAJ"
Pozdr.
ja jestem na tym samym etapie.. roznie swieca, a jedna ciagle gasnie, mryga.. w moim przypadku to napewno przetwornica:)
tak jak to bylo polecane w moim poscie.. wystarczy ze zamienisz zarowki stronami i zobaczysz gdzie tkwi przyczyna:)
Kurde nic nie sprawdzę bo jaka¶ dziwna gwiazdka z dziurk± jest i nic nie odkręce wrr
gdzie takie cos masz? masz po lifcie auto? bo przed liftem czegos takiego nie mialem.
Widziałem reflektory Valeo które trzeba rozebrać i s± skręcane wła¶nie na torxy z bolcem.
By wyj±ć reflektor potrzebny torks 20 (dwie ¶rubki na dole).
ale to jakis zwykly klucz dostepny w sklepach? bo czeka mnie wyciagniecie lampy by wyjac wlasnie przetwornice:(
tak bez problemu go kupisz... polecam caly kpl. zawsze się przyda... ;)
Torx 10 (sorki Wojtku że Cię poprawiam)... kupisz w każdym sklepie.. ja dałem 5 zeta. ale żeby rozebrać lub wyj±ć lampę musisz go mieć.
Pamiętaj o takiej zawleczce między lamp± a blach± pod kierunkiem bo w żadnym opisie nie jest to ujętę.. pod lamp± przy kierunku musisz przesun±ć taki plastik żeby lampa wyszła. ja za pierwszym razem mordowałem się z tym pół godziny.. teraz 10 min i po bulu.. ;)