Witam,
Mam pytanie - jak wymienic zarowki deski rozdzielczej - spalily mi sie zaroweczki, a lubie noca wiedziec ile jade :)
Ma ktos patent na szybkjie rozebranie i niedemolowanie auta?
Wersja do druku
Witam,
Mam pytanie - jak wymienic zarowki deski rozdzielczej - spalily mi sie zaroweczki, a lubie noca wiedziec ile jade :)
Ma ktos patent na szybkjie rozebranie i niedemolowanie auta?
Odkręcasz 2 srubki (w górnej części deski) wyjmujesz zegary odpinasz z tylu wtyczki są 4 (przynajmniej u mnie, rękę musisz włożyć w głąb deski i na wyczucie odpiac wtyczki) jeśli masz poduszkę to będzie trudniej bo trzeba odkręcić pierw poduszkę choć mi się udało bez odkręcania poduszki i zdejmowania kierownicy. Musisz lekko odchylic kierownicę do siebie (górną część) i powinno się udać wyjąć zegary bez problemu.
witka tu masz wszystko pokazane http://bmwe32.masscom.net/sean750/da...usterBulbs.htm
Niestety przy kierownicy z poduchą będziesz musiał kierkę odkręcić ,jak będziesz odłączał poduchę odłącz akumulator,bo będzie ci wyskakiwał błąd poduchy
Jak pisałem wcześniej odkręcanie poduszki i kierownicy nie jest konieczne. Ja też mam poduszkę i wyciagam zegary bez ściągania kiery.
Nie mówię że nie możliwe,ale z kilku powodów nie praktyczne,dość ciasno to wychodzi ,przy nie umiejętnym postępowaniu na 95% na kierce będą widoczne ślady działania ,po drugie brak możliwości sprawdzenia zegarów ,po trzecie blokady kostek przy zegarach( ze względu na wiek ) lubią się odłamywać ,sam paro krotnie wyciągałem zegary bez odkręcania kiery (kolumna kiery bez regulacji) i nie polecam tego "sposobu"Cytat:
Zamieszczone przez rodzinabmw
Ja mam kierownicę regulowana. Zapewne to bardziej wygodne niż bez bez regulacji.
Dzieki za pomoc, jak tylko bede mial chwile to sie za to wezme:)
pozdrawiam