-
abblendlicht prufen
Ostatnio często pojawia mi się ten komunikat. Jak stałem w korku to zauważyłem w odbiciu auta mnie poprzedającego że nie świeci mi się lewy ksenon. Wyłączyłem światła i za chwile włączyłem ponownie i się zapalił. Raz na jakiś czas wywala mi ten komunikat i ksenon gaśnie,wyłączenie i włączenie powoduje ponowne zapalenie się ksenonu. Czyżby się kończył? Czy coś nie łączy? Nie wiem o co chodzi.......
-
Pewnie kończy się palnik....
-
Tak jak Sylwekk pisze ,koniec palnika ,ja tez tak miałem i od tego ponownego załączania stopiła się wtyczka do palnika :cool:
-
Abblendlich Światło mijania - przepalona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód
-
... albo przetwornica.
U mnie z kolei kończyła się przetwornica i wymiana na HID pomogła Objaw dokładnie taki sam jak u Ciebie
Najprościej zamień palniki lewy -> prawy i sam oceń co pada :)
-
Przetwornice można podmienić stronami i w ten sposób sprawdzić. Żarniki też. U mnie takie objawy spowodowane byly kończącym się modułem napięcia w lampie. To taki mały czarny picek od którego wychodzą przewody do żarnika.
-
JACEK R zapraszamy najpierw do działu "Przedstaw się.." zgodnie z Regulaminem pkt5!
-
Jak powiedzieli tak tez uczynię :) Zamienię dzisiaj żarniki i trochę pojeżdżę. Zamienię potem przetwornice i już chyba powinienem wiedzieć co się kończy?
-
Wówczas będziesz niemal pewien co się dzieje. Sterownik LCM raczej wykluczam :)
Daj znać jak obserwacje i wnioski :)
-
Na 99% zatrzymasz się przy żarnikach :) kup później obydwa nowe i markowe. Polecam Osram lub Philips i tylko ori a więc nic z Allegro za 120zł szt. :D prawie jak Philips.