Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: E38 750 Vs E38 740 .

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Tylko proszę nie porównujcie auta które waży 1260kg a 1960kg

Hubetrus7er-nie przesadzaj...chyba nie jeździłeś mocniejszymi autami ;)
    Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś - nie chodzi o to jak co wyje i jak ciągnie.
    A kilka ciekawych "bolidów" mam już na sumieniu ;D

Cytat Zamieszczone przez coboss
    Ja tak wiozłem szwagra 2 pasmową (pustą) obwodnicą. W pewnym momencie trep podskoczył na fotelu koło mnie i mnie wystraszył. Krzykną tylko "o kur.. Ty jedziesz 220km/h??!! Ja myślałem że max 140!!" A później mu się papa cieszyła bo jeszcze nie jechał tyle :) ale za to podskoczenie to myślałem, że go ...
    I to właśnie mi się podoba w 7er - choć nie powiem....w moim e32 z "marnym" 3.0 jedna koleżanka już mi się raz modliła w aucie (dosłownie 8/ ) i więcej nie chciała wsiąść - no ale ona nie patrzyła na drogę tylko w zegarek.

A czy ktoś woli słuchać v8 czy v12 , hmm ... dla mnie to kwestia gustu.
    Mi się oba dźwięki bardzo podobają.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez Supermen
    Cytat Zamieszczone przez mlodygniewny78
    Cytat Zamieszczone przez Supermen
    tak Wiktor świeta racja. one tak monotonnie przyspieszają że cały czas lewą stroną trzeba jechać :D Moim Compactem to czuć prędkość to 1,6 jedzie jak błyskawica :what: Ja nie wiem czemu tego silnika nie wsadzili do 7emy :hah:

Nie mam pojęcia czym Ty Młodygniewny78 miałeś okazje jechać że 535 lepiej szła. Może jakimś trupem co na trybie awaryjnym jechał. Moim skromnym zdaniem silnik jest genialny. Nie zapominajmy ile to auto waży!!!!! To nie jest jakiś 2 osobowy stuningowany japoniec który pociągnie w 5 sek do 100 rycząc przy tym jak startujący samolot. To jest 5 metrowa limuzyna!!! I wynik 6,6sek do 100 jest super wynikiem.

Jak sie przesiadles z 1,6 na 5l v12 to sie nie dziwie,ze masz mokro w gaciach.Ale jak dla mnie to nudny silnik-moim zdaniem pod wzgledem dynamiki i dzwieku wydobywajacego sie z silnika 4,4 v8 wychodzi lepiej.V12 wyje no i ladnie przyspiesza ale to wszystko.Mialem zamiar kupic v12 ale sie rozczarowalem a 2 sztuki juz testowalem i jedna 4,4 v8 i przejechalem sie e34 535 po jakis tam modach (chip,walek i jeszcze pare pierdol) i bylem pod wrazeniem w stosunku do v12 sory ale taka prawda
    Widzę że nie bardzo zrozumiałeś że moja wypowiedz to był sarkazm.

Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Ktoś Cię przewiózł 535 z przepalonym wydechem i mocno strzelał ze sprzęgła,dlatego miałeś
    Cytat Zamieszczone przez mlodygniewny78
    mokro w gaciach
    Automat jest łagodny i kierowca 750 nawet by nie wiedział kiedy spojrzeć w lusterko żeby zobaczyć e34.
    Nie pal tyle i nie snuj teorii wyssanych z palca bo "pan zenek" miał 535 i miałeś okazje siedzieć z boku.
    Dobrze gadasz.

W ogóle nie wiem co to jest za porównanie E34 do E38. Może i po jakimś chipie i po cudach lepiej pójdzie ale na pewno nigdy nie dorówna komfortem i prestiżem serii 7.
    A ja też miałem przyjemność jechać V8 i 3.0 i 4.0. Co do dźwięku to jak kto lubi. Mi 12 garów sie bardziej podoba. Ktoś kiedyś na tym forum powiedział że to gra jak orkiestra :D
    A pozatym ja nie kupiłem V12 żeby jakieś rekordy bić i szczerze mam gdzieś ile ona "pójdzie" itp. Z osiągów liczy sie dla mnie jak jadę to że manewr wyprzedzania mogę wykonać płynnie i szybko a co za tym idzie bezpieczniej.

Ja powiedziałem że V12 gra jak orkiestra. I jest to prawdą ;)
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    :pada: I masz świętą niepodważalną rację bitek-bitek :pada:

Ale V8 też mi sie podoba ;)
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Oj Hubertus7er już tak nie narzekaj na te 3.0 bo jeszcze cię usłyszy i się obrazi i potem będziesz miał :D.
    Silnik mimo że jeden z najmniejszych w 7-kach to przecież i tak jest mocny. Co maja powiedzieć goście którzy maja pod maską w 3-kach silniczki 1.6 które serio już nie dają rady. Wiec nie jest tak wcale źle.
    A jedna rzecz mnie zastanawia odnośnie tych testów i porównań, bo się ludzie kłócą, marudzą i w sumie nic z tego nie wynika poza interesującą lekturą :D.
    Mam w ręce instrukcje z mojej E32 i tam w jednej z tabel podane mam katalogowe dane odnośnie przejazdu 1 kilometra przez poszczególne silniki. Tam pisze jak byk że np. E32 735 przejeżdża pierwszy kilometr ze startu w 28,9 sek. gdzie e32 750 robi to w 27,3 sek. Czy to aż taka różnica te 1,6 sek.? Bo moim zdaniem nie aż tak dużo. Wiadomo ze 5-litrowka wyrywa znacznie lepiej i nie da się tego podważyć ale obydwa silniki jak już złapią cug to idą (no mam nadzieję że nie przegnę jak powiem) „podobnie” w interesującym nas zakresie prędkości czytaj 0-200. Zwracam uwagę na to aby słowo „podobnie” brać z rozsądną rezerwą.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez joe white
    Oj Hubertus7er już tak nie narzekaj na te 3.0 bo jeszcze cię usłyszy i się obrazi i potem będziesz miał :D.
    ;D ;D ;D nie zrozumiałeś mnie, a może chciałeś za bardzo - mi tylko chodziło o to, że 3.0 w 7er to jeden z najmniejszych silników.

A te dane co przedstawiasz, to rzeczywiście 1.6 sekundy wydaje się być niewiele, ale jeśli to to przedłożysz na wymierną różnicę, to przy prędkości
    - zaledwie 140kmh daje to różnicę 62m
    - a przy 180kmh jest już 80m

więc się robi różnica na ponad 10 długości auta, a to już dla widza jest sporo
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

mialem okazje ostatnio przejechać sie za sterami 750 naszego kolegi z forum Wiktora. Dla mnie silnik rewelacja. Od razu reaguje na dotyk gazu mimo ze automat i ten dzwięk... poezja :)

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Cytat Zamieszczone przez joe white
    ;D ;D ;D nie zrozumiałeś mnie, a może chciałeś za bardzo - mi tylko chodziło o to, że 3.0 w 7er to jeden z najmniejszych silników.

A te dane co przedstawiasz, to rzeczywiście 1.6 sekundy wydaje się być niewiele, ale jeśli to to przedłożysz na wymierną różnicę, to przy prędkości
    - zaledwie 140kmh daje to różnicę 62m
    - a przy 180kmh jest już 80m

więc się robi różnica na ponad 10 długości auta, a to już dla widza jest sporo
    Hehe a mylisz się kolego. Zrozumiałem, zrozumiałem. Po prostu sobie żartuję. Ale tak na poważnie to masz racje że będą to spore odległości gdy auta będą jechać. No ale do czego zmierzam. Na tej stronie http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/model/e38/02 jest prospekt, gdzie są podane dane techniczne 740 4.4 i 750 5.4. Pisze tam że 740 przejedzie pierwszy kilometr w 26.5 sek. gdzie 750 zrobi to w 26.6 sek. Wynika z tego jednoznacznie że obydwa auta powinny iść równo z delikatną przewagą 740 przy końcu pierwszego kilometra z racji masy działającej na korzyść 740. Oczywiście HIGH END należy do 750 ale jak wspomniałem powyżej rozpatruje te zagadnienie w interesującym nas zakresie prędkości czyli od 0 do 200km/h. Swoje przemyślenia opieram w 100% na wiedzy książkowej w postaci prospektów bo ani tą ani tamtą nie miałem przyjemności jechać. To czy są to brednie czy prawda sami oceńcie.

Uprawnienia umieszczania postów