Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Kodowanie nowego akumulatora E65

  1. #1
    Super Moderator Awatar olejus
    Dołączył
    May 2007
    Posty
    6,666
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Skąd
    Wrocław

    Post Kodowanie nowego akumulatora E65

    Czy ktoś może mi jasno i czytelnie napisać jak zakodować nowy akumulator z poziomu INPY ? Najlepiej krok po kroku co wybrać ?
    Pić trzeba ! Jeść można !

  2. #2
    Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    4,380
    BMW
    E65 730 i
    Skąd
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    A czy będziesz zmieniał aku ,który ma inne parametry niż stary.
    Ostatnio gdzieś kolega Cursor coś na taki temat opisywał . Może zawita do Twojego tematu bo on wie na pewno jak to zrobić.
    Też chętnie bym się dowiedział krok po kroku :)
    Będę śledził. :)

  3. #3
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Zbichu
    Dołączył
    Sep 2015
    Posty
    480
    BMW
    535CarbonBlack
    Skąd
    Estoril
    E65
    Body
    Power module
    F6 Activate
    F2 Control2
    F7 Register battery replacment
    Po chwili powinien ukazać się komunikat:
    Register battery replacment activated properly

  4. #4
    Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    4,380
    BMW
    E65 730 i
    Skąd
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    @Zbichu a czy nie trzeba gdzieś wpisać jaką pojemność aku zamontowałeś

  5. #5
    Super Moderator Awatar olejus
    Dołączył
    May 2007
    Posty
    6,666
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Skąd
    Wrocław
    Cytat Zamieszczone przez Zbichu Zobacz posta
    E65
    Body
    Power module
    F6 Activate
    F2 Control2
    F7 Register battery replacment
    Po chwili powinien ukazać się komunikat:
    Register battery replacment activated properly
    Super bardzo dziękuję ... ale faktycznie czy nie trzeba nigdzie wybrać pojemności aku ?
    Pić trzeba ! Jeść można !

  6. #6
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Zbichu
    Dołączył
    Sep 2015
    Posty
    480
    BMW
    535CarbonBlack
    Skąd
    Estoril
    W Inpie faktycznie nie wykonuje się kodowania lecz rejestrację nowego akumulatora i jest to wystarczającą czynność jeśli wymieniasz baterię na taką samą lub o zbliżonych parametrach. Zakodować z podaniem nowych parametrów można np. NCS-em lub ISTą.

  7. #7
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,012
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)
    Pamiętajcie, żeby wykonywać to na włączonym zapłonie, ale wyłączonym silniku.


    Jeśli zmieniasz aku na tej samej pojemności i typu co zakodowany w aucie to wystarczy taka rejestracja.
    Jeśli zmieniasz rodzaj i/lub pojemność to trzeba przekodować. Najszybciej NCSExpert.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

  8. #8
    Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    4,380
    BMW
    E65 730 i
    Skąd
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    Czyli jak się zmiennia z AGM na zwykły to trzeba przekodować ? Załóżmy że oba będą 90Ah tylko będą wiadomo różniły się mocą rozruchową to też trzeba przekodować?
    I drugie pytanie ;Jak oba będą AGM 90Ah a będzie ich tylko różniła moc rozruchowa np. 850A a 900A to tez trzeba kodować czy wystarczy rejestracja w INPA ?

  9. #9
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Zbichu
    Dołączył
    Sep 2015
    Posty
    480
    BMW
    535CarbonBlack
    Skąd
    Estoril
    Agm na zwykły kodować.
    Pyt. 2 - rejestracja w Inpa wystarczy.

  10. #10
    Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    4,380
    BMW
    E65 730 i
    Skąd
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN

    Post

    Cytat Zamieszczone przez Zbichu Zobacz posta
    Agm na zwykły kodować.
    Pyt. 2 - rejestracja w Inpa wystarczy.
    Dzięki. Myślę ,ze ta informacja przyda się tylko nie mnie. :)

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. [diagnoza] ncs kodowanie E65
    Przez dmisieekk w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 01-06-2014, 10:29
  2. [elektronika] Kodowanie nowego monitora do auta!
    Przez lysy106 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-08-2013, 11:31
  3. [elektronika] Kodowanie nowego kluczyka / wykodowanie zgubionego
    Przez Marios w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 01-03-2013, 10:52
  4. Kodowanie , zmiana akumulatora 110Ah na 90Ah AGM E65 03/03r
    Przez osiemnastocylin w dziale instrukcje / schematy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-02-2012, 16:33
  5. Zameldowanie nowego akumulatora do E65 - Kraków
    Przez Arman w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 01-04-2011, 10:22

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •