https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!
Ostatnio edytowane przez KleMarine03 ; 28-10-2014 o 15:46
Adasio, pe³na regeneracja czyli:
- rozklejenie reflektorów
- natryskanie nowej warstwy na odb³y¶niki ¶wiate³ mijania (drogowych i kierunkowskazów te¿, je¶li potrzebne, ale za dodatkow± dop³at±- ja nie robi³em)
- wymiana regulatorów lampy
- wyczyszczenie ca³ej lampy w ¶rodku
- polerka kloszy na zewn±trz + zabezpieczenie lakierem bezbarwnym (bez tego po pó³ roku bêdziesz mia³ lampê tak± jak po kilku latach, je¶li du¿o je¼dzisz i nie masz czasu tego ci±gle woskowaæ- wiem, bo kiedy¶ robi³em tylko polerkê w poliftowym E38)
- posk³adanie tego do kupy
Robi³em tam reflektory do przedliftowej E65 chyba w marcu, nieca³e 800 z³ za komplet mnie to kosztowa³o. Ceny mog³y siê zmieniæ, ale je¶li Ciê to interesuje, dzwoñ i pytaj:
http://paaw.nazwa.pl/reg1/regeneracja-2/
Jak za³o¿y³em lampy, z wymian± ¿arników na nowe firmy General Electric, to w nocy o¶wietlenie by³o nie do poznania. Z zewn±trz lampy te¿ wygl±daj± jak nowe. Do dzisiaj nie ma z nimi ¿adnego problemu, nie paruj± itp.
Robi³ tam u nich te¿ mój znajomy w poliftowej E65 (bo go namówi³em), razem z halogenami (s± plastikowe)- równie¿ super efekt.
Robi³em te¿ w E39 to samo. Ogólnie polecam bardzo ten zak³ad.
Pozdrawiam!
Dziêkuje za obszerne wyja¶nienie :)
szkoda ¿e firma tak daleko ode mnie no ale mo¿e siê zdecyduje
Ja te¿ u nich nigdy nie by³em- wszystkie trzy komplety wys³a³em kurierem. Podstawa to dobre zabezpieczenie (ja wk³ada³em lampê w karton z wype³nieniem), dwa takie kartony z lampami w kolejny du¿y karton. I jako¶ to dojecha³o i wróci³o. Przy czym oni bardzo dobrze pakuj± to z powrotem- dla przyk³adu dobrze jest pod³o¿yæ co¶ pod plastikowe uchwyty lamp, o czym dowiedzia³em siê dopiero ze sposobu pakowania przez t± firmê.
Odgrzejê troszkê kotlecik. Poniewa¿ pewnego razu wieczorem patrzê na drogê i widzê nadje¿d¿aj±cy samochód z w³±czonymi ringami ala BMW. My¶lê sobie jaka¶ "F'ka" zasuwa. Lampy ¶wieci³y tak mocno jak w oryginalnej Efce albo mocniej. Zdziwi³em sie kiedy ten samochód przeje¿d¿a³ obok mnie i okaza³o siê, ¿e to poczciwa E38. Widujê czasami ten samochód w okolicy te¿ w ci±gu s³onecznego dnia i lampy daj± mega efekt nawet podczas s³onecznej pogody. Jednak nie wiem czego to zas³uga czy to jakie¶ ogólnie przerobione lampy czy tez wyszy³y jakie¶ zamienniki na mocno ¶wiêc±cych ringach do E38. Ma kto¶ jakie¶ pojêcie na ten temat?
W e38 rozk³a³odasz lampe i wk³adasz ringi jakie chcesz.W e65 ju¿ jest problem z wymiana ringów.Nie rozbieralna lampa.Pozostaje ci zabawa w markery.Poczytaj,by³o o tym nie raz pisane
Dok³adnie e38 a a65 to 2 inne auta i co mo¿na zrobiæ w e38 nie uda siê w e65
i prawda jest taka ¿e lampy w e65 nie s± przystosowane do jazdy na ringach jako ¶wiat³ach dziennych bo s± z innej epoki technologicznej ni¿ lampy aut gdzie montowane s± ringi do jazdy dziennej
Jeszcze nie widzia³em e65 z lepszymi (nie mówiê mocniej ¶wiec±cymi) ringami ni¿ fabryczne a wszelkie przeróbki owszem s± fajne ale NIE NADAJ¡ SIÊ do jazdy na nich jako ¶wiat³ach dziennych w 100% zgodnie z prawem i tak jak Bóg przykaza³ - wszelkie innowacje wygl±daj± lepiej od ori ale nie sa ¶wiat³ami dziennymi jedynie mocniej ¶wiec±cymi ringami od ori
Widzia³em modyfikacje E60 przed liftem, gdzie zamiast seryjnych ringów, za³o¿ono ringi SMD dobrane na wymiar.
My¶lê, ¿e podobne rozwi±zanie da siê uzyskaæ w E65. Najwiêkszy problem to rozkleiæ lampê. Mo¿na ew. zapytaæ w firmach które je regeneruj±, czy podejm± siê samego rozklejenia lampy.
W E65 po lifcie by³ modu³ LM2, w zasadzie taki sam jak w E60 FL i da³oby siê przekodowaæ lampy tak, ¿eby ¶wieci³y jak w E60 FL(czyli ringi jako postojówki). W tym momencie takie SMD sprawdzi³yby siê jako dzienne
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms