Deutche wirtchaft :)
Deutche wirtchaft :)
Ja...genau
Właśnie miałem pisać odnośnie Rotingerów, założyłem nie tak dawno je z klockami oryginalnymi montowałem sam piasta na lustro , bicie na piaście 0,01 na tarczach 0,03-0,05 i przy 110-120 jest wyraźne bicie pod czas hamowania . Pojechałem na wywarzanie i geometrie okazało się że mam spory luz na maglu i nie da rady geometrii ustawić , czekam na maglownice ( General Ricambi)
wyeliminuję luzy i zobaczę . Jestem bardzo ciekaw co do tych tarcz no i magla.
Nie-daje mi tylko spokoju że na tych tarczach i klockach co zdemontowałem nie było żadnych wibracji do puki mocniej nie rozgrzałem.
Ostatnio edytowane przez alexrud ; 27-02-2018 o 21:09
Jakie masz te Rotingery ? GT ?
Co to za magiel ? Nowy?
Powiem ci miro że nie wiem jakie konkretnie te tarcze , musiał bym sprawdzić, powiem tylko że wiercone-nacinane, wydaje mi się że do 760 była dostępna tylko jedna opcja, ale to sprawdzę. Co do magla jest to włoska firma która regeneruję takie rzeczy, gwarancja 2 lata, cena 878zł + 671zł zastaw, czyli kupuję zregenerowaną.
"tarcze hamulcowe marki Rotinger High Performance (High Carbon - wysokowęglowe) nawiercane, frezowane i malowane (kolor czarny)"
A w tytule - TARCZE ROTINGER HIGH PERFORMANCE SPORT GT
Ostatnio edytowane przez alexrud ; 27-02-2018 o 21:30
Dwa lata gwarancji to raczej nikt nie daje. Nasi specjaliści 6 miesięcy ,no góra 1 rok.
Czyli dostajesz magiel,wymieniasz i jak wymienisz to wysyłasz im swój i zwracają 671 zł ?
Ciekawe na czym polega ta regeneracja ?
Rotingery masz na pewno GT.
Ciekaw jestem jak się będą zachowywały po wymianie magla. Jak będą biły to zaraz oddawaj na reklamację.
Jest to firma typu Lauber , Era Benelux i jest to niby ich produkt , ale w opisach Ĺźe regenerowana i gwarancja 2lata, czyli czort nogÄ zĹamie!
Tak dostajÄ od nich i wysyĹam swĂłj dostajÄ 671zĹ, lub nie.
PrzekĹadnie kierowniczÄ najchÄtniej bym zregenerowaĹ ale po rozmowach z kilkoma specjalistami stwierdziĹem Ĺźe regeneracja w moim przypadku jest bezsensowna stratÄ czasu.
JakieĹ 3000km na Rotingerach po wymianie magla drÄ ĹźkĂłw i koĹcĂłwek, jest w porzÄ dku, brak biÄ, dobry hamulec.
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 08-09-2018 o 23:57
U mnie również Rotinger SUPER !. Autostrada , miasto i ciągle mam banana na twarzy. Dźwięk przy hamowaniu z dużej prędkości niepowtarzalny.....uwielbiam go.
I kto by uwierzył ,że Polski wyrób kładzie na barki największych niemieckich potentatów.![]()
Chyba też zmienię na te Rotingery jak tak polecacie.
Moje już mi szarpią, nerwy...