Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Co myślicie o tej 7mce

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez Prosiak Zobacz posta
    Art.
    .....
    mam pytanie: co to znaczy silniejsze zasilanie prądem i optyczne podawanie sygnałów do DWA?
    zasilanie prądem kolega już wyjaśnił
    a optyczne podawanie sygnałów to zwyczajnie, uruchomienie migaczy w momencie uzbrojenia alarmu, S899A OPTISCHE SIGNALGEBUNG FÜR DWA. Polskie tłumaczenie jak zwykle jest od czapy, rozbili Signalgebung czyli sygnalizację na signal - sygnał i gebung - podawanie od niemieckiego geben - dawać i stąd wyszła taka bzdura jak podawanie sygnałów do DWA.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Hmmm, no i moje domysły diabli wzięli :D

Choć w takim wypadku martwi mnie dlaczego u mnie tego nie ma... Opcja w VIN jest, sprawny alarm jest, a sygnału kierunkami ni ma.

Dzięki yaz za rozjaśnienie :]

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e30, było e39, jest e32 740 :-)
    tak więc chyba się wybiorę obejrzeć tą beemke :-)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez Misiek_525 Zobacz posta
    Jeśli moge jakoś pomóc to napisze że auto długo wisi na aukcjach otomoto, wiem bo śledze temat e32, ale to wcale źle nie świadczy, jechać oglądac :)
    możesz powiedzieć jak długo, mniej więcej oczywiście :-)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e34 525i
    Nie jestem do końca pewienale tak około pół roku.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    byłem, oglądałem i niestety mi się nie podobała :-(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    napisz co z nią było nie tak to komuś może zaoszczedzisz czasu i drogi :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    więc spróbuje opisać swoje wrażenia,
    jak dla mnie opis w ogłoszeniu że trudno znależć podobny egzemplarz w podobnym stanie to gruba przesada. Zgadzam się że jest wiele innych w gorszym stanie ale: w bagażniku wychodzi rdza, pan z komisu mówi że w odpowiednim momencie tam zajrzeliśmy i że czas zabezpieczyć. Wychodzi rdza na nadkolach, i delikatnie rdzewieja spody drzwi, pewnie ktoś powie że to typowe bolączki e32 ale jak na stan idealny to niestety... Niestety w środku śmierdzi wilgocią, środek brudny, kierownica wytarta, podsufitka jakaś taka "szmaciana", nie wisiała ale jakaś taka luzna była (nie wiem jak to opisać lepiej). Po otworzeniu drzwi klamki zewnętrzne trzeba pchnąć w dół bo inaczej drzwi nie zaskoczą przy zamykaniu. Niestety beemki nie uruchomiłem bo padł akumulator, była możliwość uruchomic z kabli ale jak mi pan powiedział że kuleje bo do wymiany jest któraś świeca lub któryś kabel to mi się odechciało, może szkoda ale moim zdaniem nie było warto. Do tej pory miałem e30 z 1993 roku, teraz mam e39, to była moja pierwsza e32 którą oglądałem ale naprawdę nie zachwyciła, jakaś taka zmęczona. Moim zdaniem nie warta tej ceny która jest podana w ogłoszeniu, i podkreślam że są to moje wrażenia.
    Moje poszukiwania trwają dalej, nie mam jakiś wygórowanych wymagań ale szukam auta zadbanego :-)
    Ostatnio edytowane przez Prosiak ; 20-01-2012 o 10:22

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Przygotuj się teraz że jeśli zależy ci na kupnie E32 to nie zależnie czy wystawiona za 9tyś czy za 3 będziesz często na takie będziesz trafiał albo w gorszym albo w nieco lepszym stanie.
    Myślę że dopiero któraś z kolei obejżana dopiero będzie warta uwagi i zakupu niestety sam to przerabiałem najgorsza była wyprawa pociągiem po 735 400km i wielkie rozczarowanie na miejscu
    Cóż ja dużo mogę na ten temat powiedzieć sam szukałem E32 dla siebie 2 lata... szukałem też z kolegą i także szukałem i oglądałem z drugim dla niego.
    Ważne żeby silnik i skrzynia była ok buda nie pognieciona delikatne ślady korozji gdzie nie widać że auto bylo już naprawiane to naprawdę nic takie bmw można dobrze zrobić blacharsko i będzie luks nie ma sie co zrażać.
    Gorsza jest sytuacja gdzie pełno jest śladów kiepskiej naprawy niedotartej szpachli położenie lakieru na rdze wtedy możesz być pewny że kupujesz śmiecia.
    A co do tego 730... Wcale się nie dziwie 730 było jest i będzie gorszym dzieckiem fabryki BMW Szczególnie R6. Jak nie wierzysz To oglądaj i szukaj 730stek to zrozumiesz o czym mówie, Dość że nie zbyt jest czym jechać to i pali tyle co o niebo lepsze 735 silnikowo blacharsko i wyposażeniowo.
    Podam przykład najgorszej 730 na jakie miałem przykrość patrzeć. A to było najgorsze E32 jakie widziałem TO TO MOŻNA NAZWAĆ ZGNIŁKIEM :D NA oko ze 20 kilo szpachli na całym aucie. niektóre elementy wyklejone tylko ze szpachli pod spodem blachy byscie nie zobaczyli

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    zgadzam sie z tobą ze są i w gorszym stanie ale są też i pewnie w lepszym :-) moim zdaniem ta którą oglądałem nie jest warta tych pieniędzy.
    Czy pisząc o niebo lepszej 735 masz na myśli z silnikiem V8 czy R6? Troche poczytałem i jak zawsze opinie są podzielone, ale ogólnie ludzie piszą że R6 jest nie do zajechania.

Uprawnienia umieszczania postów