Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 29

W±tek: [e32] Witam U¿ytkowników. 735 iL - Kraków. Obecne 750 iL

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Sk±d
    KRK
    Blog
    12

[e32] Witam U¿ytkowników. 735 iL - Kraków. Obecne 750 iL

Witam,

Mi³o mi do³±czyæ do grona u¿ytkowników forum serii 7. Jestem posiadaczem przed³u¿anego e32 M30B35. Ten samochód jest dla mnie rzecz± bardzo wa¿n±, po¶wiêcam mu ka¿d± woln± chwilê i chêtnie zg³êbiam tematy z nim zwi±zane. Mieszkam w Krakowie, dysponujê dobrym zapleczem technicznym zwi±zanym z e32 (mocno zaprzyja¼niony warsztat naprawy asb, graciarnie itp) W razie potrzeby, chêtnie s³u¿ê pomoc± zarówno w tym zakresie, jak i we wspólnym osuszaniu flaszek z piwkiem. Zdjêcia mojego pojazdu mam nadziejê dodaæ wkrótce.

Powy¿sze nieco siê zdezaktualizowa³o... Od marca br. oko cieszy 750 iL. Jest to long w shadowline, z lutego 1991 roku. Samochód znalaz³ pod drzewem Szalony. Pan w³a¶ciciel chêtnie pozby³ siê swojego jak to okre¶li³ 'najwiêkszego wyrzutu sumiena' Jest to samochód jakiego d³ugo szuka³em. Poza jednym, tylnym b³otnikiem pokrywa go oryginalny lakier, nie ma ¶ladów bytno¶ci 'naszych' Poza kilkoma ma³ymi detalami nic mu nie brakuje i sprawia ogólne wra¿enie nie zmolestowanego wozid³a. Oczywi¶cie jak w ka¿dym samochodzie w tym wieku, znajd± siê rzeczy, którymi trzeba siê zaj±æ. Niedomagaj± tylne amortyzatory, akumulatory ci¶nienia wype³ni³y siê olejem, przednie zawieszenie daje o sobie znaæ lekkimi stukami... Ale có¿, przecie¿ o to chodzi, ¿eby co¶ pod³ubaæ :)
    Egzemplarz do¶æ przyjemnie w tej chwili wyposa¿ony, poza typowymi dla d³ugiego 750 gad¿etami elektrycznymi mamy: Komplet rolet tylnych, elektryczn± regulacjê kolumny kierowniczej, webasto, EDC, czy ³echc±cy mile gad¿et w postaci el. lusterka wstecznego.
    Kiedy nie widaæ e32, o tym, jakie jest fajne, przypomina w kieszeni oryginalny kluczyk - scyzoryk :)
    Zdjêcia s± ¶rednie, jeszcze na zimowych oponach, i najokrutniejszych w moim mniemaniu felgach Lemmers :D
    Na za³o¿enie czekaj± ori BBS wraz zo oponami o jedynie s³usznym dla tego modelu rozmiarze 225/60/R15
    Wnêtrzem na razie nie ma siê co chwaliæ, poniewa¿ jest to zwyk³a czarna papa, która jest wszêdzie za wyj±tkiem deski, podsufitki i dywanu. Jako ¿e czarna skóra zawsze doprowadza³a mnie do ob³êdu, w pobli¿u kr±¿y zakupiona ju¿ jasnoszara Pergament Hell z grzan± kanap± :)
    Dodatkowo w planie równie¿ zakupiony ju¿ telefon i PDC.
    Z planów, które mogê nazwaæ najbli¿sz± przysz³o¶ci±, warto wymieniæ profilaktyczn± odbudowê skrzyni, regeneracjê EDC, wymianê akumulatorów ci¶nienia i solidny przegl±d hebli.
    Nie planujê ¿adnych przeróbek czy instalacji nie fabrycznego wyposa¿enia, poza obni¿eniem zawieszenia. Do tego celu pos³u¿± czekaj±ce w piwnicy na swoj± kolej zielone Eibachy 35/35, oraz Black Hella przód, które równie¿ ju¿ wykona³em.

Póki co jednak, przez w³asn± g³upotê uszkodzi³em przednie drzwi, których aktualnie poszukujê.

Pozdro,

Banol

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    Witam witam ... ciesze siê , ¿e grono E32 siê powiêksza bo przez chwile na forum pachania³o przesadnie E38 :D
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    F07 530D
    Sk±d
    Bytom
    Witam i pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740iL
    Sk±d
    Wilkowiecko
    Witam :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E65
    Sk±d
    Olsztyn
    Witam serdecznie i pozdrawiam
    5.0 V8 IROC-Z28

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar saulinek
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    e38 728
    Sk±d
    stockhom-bialystok
    witam :)
    saula

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sk±d
    Gliwice
    Witam ;)
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Olo
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    by³o e38 v8, e32 V8 obecnie e65 730d, e39 530i Indywidual
    Sk±d
    Kraków
    Witam serdecznie s±siada z Krakowa ;) nie wybralbys sie na zlocik do Wawy??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    DKK
    Witam i pozdrawiam :)

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW