Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 101

Wątek: Polerka lakieru - samodzielnie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez martin81 Zobacz posta
    ...i jest git
    Jest, jest.. tylko po tym zabiegu wyskoczyło pare ubytków, odprysków lakieru po kamieniach - nie widocznych przed polerka.. chybą będe musiał porobić zaprawki i polerować je..
    Powiedz mi ile dawałes #105 na pada? ja dawałem 3 krople wielkości małego paznokcia i polerowałem element 30cm x 30cm.. z #205 podobnie tylko, że na powierzchni 30x30..
    Pozdro.
    Biały

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Mechanicznie polerując 105 możesz dać 2x więcej niż użyłeś i pracę troszkę rozciągnąć - sam zauważysz jak długo polerować po tym jak preparat w 80% zostanie ''wchłonięty'' a pozostałości do reszty usuniesz ,ale to wiesz;)
    Zależne to też jest od temperatury otoczenia - im cieplej tym lepiej robić mniejsze powierzchnie- przy optymalnej temperaturze i mechanicznej polerce jest znacznie łatwiej i wygodniej-musisz wyczuć i dostosować dawkę do Twojego trybu pracy polerką , oraz bez przesadnego pospiechu -to samo tyczy się ręcznej aplikacji ;)
    Sprawa ma się podobnie z 205 z tym ,że łatwiej się rozprowadza i jest wydajniejsza - co pozwala na polerowanie większej powierzchni - na youtube jest wiele filmików z zastosowaniem 105 i 205 ;)
    Pozdro i powodzenia w dalszym detalingu jak i utrzymaniu efektu jak najdłużej ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Cytat Zamieszczone przez bialydaro Zobacz posta
    Jest, jest.. tylko po tym zabiegu wyskoczyło pare ubytków, odprysków lakieru po kamieniach - nie widocznych przed polerka.. chybą będe musiał porobić zaprawki i polerować je..
    Powiedz mi ile dawałes #105 na pada? ja dawałem 3 krople wielkości małego paznokcia i polerowałem element 30cm x 30cm.. z #205 podobnie tylko, że na powierzchni 30x30..
    Pozdro.
    ...z dawką #205 nie przesadzaj -to bardzo wydajny środek i nie ma potrzeby nakładać go w nadmiarze- rozciągaj go na powierzchnie jak najbardziej się da-łatwiej go spolerujesz ;)

Troszkę czasu upłynęło i bunia troszkę straciła uroku więc zapewniłem jej kolejne spa ;)
    Niby na tej fotce jest ok , ale...

...no właśnie- widać to ''ale'' ;)

Gruntowne czyszczenie ,czyli glinka w akcji :
    przed:

po

Niezbędny pomocnik glinki ;)

Maska po glinkowaniu.

Cała bunia po glinkowaniu-przygotowana do ultra cut compaund #105

50/50

Po nałożeniu Ultra Finishing Polish #205 - jeszcze przed woskowaniem

Zbliżenie

Po woskowaniu mam tylko takie fotki ;)

Wszystkie produkty to oczywiście MEGUIAR'S
    -glinka+quick detailer
    -Synthetic Sealant - wosk
    Ostatnio edytowane przez martin81 ; 07-09-2011 o 00:06

Vip Vip
    BMW
    brak
    Pora trochę odgrzać kotleta i wrzucić pierwsze woskowanie w nowym roku ;-)

Przed nałożeniem wosku, delikatna polerka odpowiednikiem Megs'a #205 (Koch Chemie fioletowy) - zostały delikatne swirle, ale szkoda mi męczyć lakieru #105ką. Później wosk Collinite 476. Dodatkowo jakieś 2 miesiące temu wyjąłem, oczyściłem i przepolerowałem przednie światła.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Fajnie zrobione autko. A co do meczenia lakieru to bmw ma strasznie twardy lakier , to co jedzie na ostro lakier np w oplu nawet nie rusza bmw mam na mysli UC z megsa ze srednim padem . Zeby wyprowadzic ladnie lakier w bmw trzeba naprawde sie nameczyc .

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Fajnie zrobione autko. A co do meczenia lakieru to bmw ma strasznie twardy lakier , to co jedzie na ostro lakier np w oplu nawet nie rusza bmw mam na mysli UC z megsa ze srednim padem . Zeby wyprowadzic ladnie lakier w bmw trzeba naprawde sie nameczyc .
    Tylko pamiętaj, że w większości to już nie jest lakier BMW tylko klar ze sklepu z naprzeciwka:D:D

Kolego Martin81 dobrze widzieć kolejną e38 w navarraviolet w ładnym stanie:)
    Pozdrawiam
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Cytat Zamieszczone przez dOOm_PL Zobacz posta
    Tylko pamiętaj, że w większości to już nie jest lakier BMW tylko klar ze sklepu z naprzeciwka:D:D

Kolego Martin81 dobrze widzieć kolejną e38 w navarraviolet w ładnym stanie:)
    Pozdrawiam
    Dziękować -również pozdrawiam :)
    Heh takie ''odgrzewanie kotleta''(tematu) to ja rozumię -co do #105 to ona ''ściera'' tylko przez chwilę ,a póżniej już tylko poleruje (technologicznie zaawansowana) -nie zrobiszz nią szkody-raczej poprawisz efekt -ewentualnie jak kolejnym razem użyjesz #205 to też będzie lepiej -to pewne ;)

Mam nadzieję ,że ze względu na aurę temacik trochę ruszy -pozdrawiam serdecznie :)

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Pięknie wypolerowana...bardzo ładnie sie prezentuje Twoja 7er...tylko te ringi...bez urazy ale lampy z tymi ringami wyglądają jak chińskie dziadostwo...a w zbliżeniu po prostu masakra...ale to ma sie Tobie podobać a nie mi.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Vip Vip
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    ale to ma sie Tobie podobać a nie mi
    I na tym chciałbym zakończyć tą prowadzącą donikąd dyskusję.
    Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 10-03-2012 o 21:09

Początkujący Użytkownik Awatar messiah
    BMW
    bmw e38 735,nissan 300zx z32 twin turbo

witam ,probawalem recznie spolerowac ale rezultat zaden dam rade maszynowo?
    Ostatnio edytowane przez messiah ; 30-06-2013 o 17:00

Uprawnienia umieszczania postów